Bolognaise met courgette

Ik hou ervan om iets te eten met een goede bite, zodat je echt moet kauwen en niet alleen hoeft te slikken. Zo eet je automatisch langzamer, waardoor je lichaam de tijd krijgt om de nodige enzymen aan te maken en de vertering beter verloopt. Hier is mijn versie van spaghetti bolognese: gemaakt van Angus-burgers, gebakken in tomatenpuree met een teentje knoflook. Als groenten gebruik ik witte ajuin en courgette, heerlijk opgebakken in een scheut olijfolie. Afwerken doe ik altijd met verse kruiden, bij tomaat past basilicum het beste.
Dit recept is gewoon heerlijk! Ik mis de pasta niet eens. En het mooiste? Ik hoef na deze maaltijd niet eens de knop van mijn jeans open te zetten. Genoeg is genoeg.

Misosoep met prei en gehaktballetjes van kip.

Heel eenvoudig maar oh zo lekker! 
Snij de prei in fijne ringen en bak deze in een diepe pan met een goede scheut olijfolie. Voeg na een aantal minuten bakken water toe. Van zodra het water kookt mogen de gehaktballetjes erbij. Maak uw gehaktballetjes niet te groot zo garen ze sneller. Ik gebruik altijd zuiver kippengehakt, maar bij dit gerechtje past ook een ander soort gehakt. Van zodra de balletjes gaar zijn haal je de soep van het vuur. Wat maakt deze soep nu zo bijzonder? In de plaats van een bouillonblokje toe te voegen aan de soep voegen we hier een eetlepel miso pasta aan toe. De miso pasta meng je eerst apart met een beetje water en voeg je best niet toe als de soep kookt, want dan gaan de enzymen verloren!
Nu hoor ik je denken waarvoor is Miso nu goed!?
Miso is supergezond omdat het een bron is van ijzer, calcium, potassium, vitamine B en proteïnen. Het bevat alle aminozuren die we nodig hebben. Zeker voor vegetariërs is het een aanrader om zo extra proteïnen binnen te krijgen.

Mijn Granola

Mijn ontbijtje! Af en toe geniet ik 's ochtends van een kommetje vol lekkers: volle Griekse yoghurt, vers fruit en zelfgemaakte granola. Wat deze granola zo bijzonder maakt? Het geheim zit hem in de bereiding:
Ik maak een romige saus van verse medjoul dadels, tahinpasta en een beetje water. Dit meng ik met een mix van noten, zaden en pitten. Even de oven in en voilà: granola waar ik weken van kan genieten!
Een voedzaam, vullend en heerlijk ontbijtje waar ik extra vrolijk van word. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Maak jouw eigen website met JouwWeb